Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Yπηρεσίες Επισκευή Επισκευές χορδικού συστήματος
  • Ειδικές Ανακατασκευές
  • Επισκευή κλαβιατούρας
  • Επισκευή μηχανής πιάνου
  • Λουστραρίσματα - αποκαταστάσεις επίπλων
  • Ρεγουλάρισμα
  • Τόνισμα – Ρετουσάρισμα σφυριών
  • Επισκευή Κλαβιατούρας (ταστιέρας)
  • Επισκευή μηχανής πιάνου
  • Χόρδισμα

Επισκευές χορδικού συστήματος

ΕκτύπωσηE-mail

 

Επισκευή – αντικατάσταση Ηχείου

Κάνουμε το καλύτερο για να διατηρηθεί το παλιό ηχείο, καθώς φέρει πολύ καλά ηχητικά χαρακτηριστικά, αν υπολογίσει κανείς πως η ερυθρελάτη όσο παλιώνει, τόσο ακούγεται καλύτερα.

Οι εργασίες που εκτελούνται είναι οι επισκευές ρωγμών, που είναι πολύ συνηθισμένες σε παλιά πιάνα και αποκατάσταση της αποκόλλησης του ηχείου από τα κόντρα στηρίγματά του (rims).

Χρησιμοποιούμε την τελειότερη μέθοδο γι αυτές τις εργασίες, εκμηδενίζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις την λύση των προσθηκών ξένων αντικειμένων στο ηχείο (μέταλλα – βίδες κλπ). Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε, περιλαμβάνουν αντικατάσταση με τμήματα καινούριας ερυθρελάτης σε πολλαπλές διαστάσεις στις ρωγμές του ηχείου και/ή προσθήκη μίγματος ειδικής κόλλας με ειδική επεξεργασία μικροϊνών ερυθρελάτης εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, γίνεται ειδική παραγγελία στη Γερμανία για κατασκευή καινούριου ηχείου και αντικατάσταση του παλαιού.

Επισκευή - Αλλαγή Καβαλάρη

Πάντα γίνεται προσπάθεια για να κρατήσουμε τα υπάρχοντα υλικά και να μην πάμε σε αντικατάσταση του καβαλάρη. Αυτό απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία και πολλές ώρες ασχολίας με τα συγκεκριμένα τμήματα του πιάνου. Οι καβαλάρηδες κολλιούνται με ειδικές κόλλες, για τεράστια αντοχή από τη δύναμη των χορδών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όπου δεν είναι δυνατή η επισκευή τους, τότε γίνεται ειδική παραγγελία στην Γερμανία για κατασκευή νέου και αντικατάσταση του παλαιού καβαλάρη.

Αλλαγή Κλειδιών

Η αλλαγή κλειδιών είναι καθοριστική για να διατηρείται το χόρδισμα του πιάνου σε επιθυμητά επίπεδα. Η αλλαγή κλειδιών προτείνεται όταν τα κλειδιά έχουν γίνει τόσο χαλαρά που το πιάνο δεν κρατάει το χόρδισμά του. Χρειάζεται να γίνει εξαιρετικά λεπτομερής δουλειά, επειδή πρέπει τα κλειδιά να έχουν ομοιόμορφη σκληρότητα και για το χόρδισμα αλλά και για τη διάρκεια του χορδίσματος στους επόμενους μήνες.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τις καλύτερες Γερμανικές μάρκες κλειδιών Biene, Diamant, Dendro.

Αλλαγή χορδών

Η αλλαγή των χορδών είναι επιβεβλημένη, όταν αυτές είναι σκουριασμένες ή όταν οι υπόλοιπες εργασίες που γίνονται στο πιάνο (επισκευή ηχείου, βαφή σκελετού) απαιτούν την εξαγωγή τους. Ειδικά για τις μπάσες χορδές επιλέγουμε να κρατάμε τις παλιές, εφόσον είναι σε πολύ καλή κατάσταση, επειδή ταιριάζουν απόλυτα στο πιάνο ως εργοστασιακές. Όταν όμως αυτό είναι αδύνατο, καταλήγουμε στην κατασκευή νέων χορδών και την αντικατάσταση των παλαιών χορδών.

Σαν υλικό, χρησιμοποιούμε μόνο τις καλύτερες χορδές Röslau Γερμανίας.

Επισκευή - βαφή μαντεμένιου σκελετού

Ο μεταλλικός (μαντεμένιος) σκελετός του πιάνου, όταν απαιτείται, βάφεται και γίνεται σαν καινούριος, δίνοντας έτσι πρόσθετη αξία στην επισκευή σας. Δεν έχει κάποιο ηχητικό αντίτυπο στην όλη επισκευή αλλά οπτικά κάνει το εσωτερικό του πιάνου σαν καινούριο. Για τη βαφή του χρησιμοποιούνται ειδικά χρώματα για μαντέμι, εξασφαλίζοντας άριστα αποτελέσματα.

Σπάνια χρειάζεται, αλλά όταν χρειάζεται έχουμε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουμε, επισκευάζουμε και ρωγμές και σπασίματα σε μαντέμια.

Gallery